måndag 12 september 2011

Världens bästa babysim


Kan man inte beskylla Vattenhuset för att ha i Ekillas simhall. Alltså inget fel på poolen eller instruktören, vi hade en ny instruktör som var väldigt seriös, "och så övar vi på greppen också" (jag tycker det är roligt att göra lite som jag vill, som vanligt). Men utrustningsmässigt är det kass. Det finns inte ens ett skötbord, inte ett enda, inte ens på handikapptoan. Ingen micro att värma ersättning i och inga stolar eller skötbäddar i duschen. Det finns ingenting som underlättar att bada med små barn. 




Jag har därför börjat fundera på hur världens bästa babysim skulle vara utformat, vad som skulle finnas där. Asså om det inte fanns några begränsningar alls så är det ju ingen sport att tänka ut ett palats liksom, där varje familj har ett eget litet hotellrum typ med dusch, bad, soffa, micro, room-service, säng... you name it. 

Men om man ska vara någorlunda realistisk så vore det flott om omklädningsrummen kunde vara unisex, så man kan turas om med barnet lite smidigare. Det skulle kunna vara små hytter med nedfällbart skötbord och en bekväm sittplats för amning/matning. Från hytten går man direkt in i en duschhytt med frostat glas och sedan gemensam utgång till poolen. I själva poolområdet ska det finnas ett område med såna här fåtöljer för matning av de små, som erbjuder lite privacy. Ifall de blir krishungriga. 



Eller kanske såna här för föräldrar som tittar på?


Ett litet pentry med några microungnar ska också finnas, några skötbäddar av modell "kunna lägga ifrån sig barnet utan att oroa sig för fall" ska finnas lite här och var, ifall man är själv och badar. Likadan skötbädd och stolar ska det finnas i duschutrymmet. Sen så ska det naturligtvis finnas en kiosk, som man kan handla i både från in- och utsida, med färskpressad juice, världens godaste latte och lättare mat (föräldrar blir också hungriga av att bada) Och givetvis en stor barnvagnsparkering.

När man väl är ombytt ska det också finnas ett mysigt och ljust loungeområde där man kan vänta på sin partner, läsa ett magasin i en skön soffa och där det också finns sköt- mat- och lekmöjligheter för barnet och där man kan bekanta sig med andra föräldrar. Med den här sköna avslappnade känslan. Gärna med utsikt över vatten.

Har jag glömt nåt av vikt? 

3 kommentarer:

  1. Misters mamma berättade idag att i Sundbyberg så har de uppblåsbara skötbord i långa rader i omklädningsrummet och IKEAS matstolar i duschen. Briljant eller hur?

    SvaraRadera
  2. ja! det hade jag också väntat mig, men ack nej. värdo! nästan så värdelöst att jag måste kontakta dem och påpeka detta. det är det fiffiga med att vara lite äldre. man kan vara gnälltant med lite pondus och helt utan skam.

    SvaraRadera
  3. Säg åt dem, berätta att bra idéer inte behöver vara dyra. Jag gillar att bli äldre :)

    SvaraRadera