tisdag 27 september 2011

Fina fisken

Någon mer än jag som har svårigheter att få in fisk tillräckligt ofta på menyn? Gillar kanske fiskpinnar men tycker de är förkastliga?

Look no further. Fina fisken fixar biffen, så att säga. Snabbt, enkelt, hyfsat billigt och nyttigare än färdiga fiskpinnar. De här fiskpinnarna gjorde min mor åt oss vid ett besök och har seglat upp som en ny favorit och är numera en standardrätt i mansion Remes-Eklund. Hemligheten är som vanligt såsen.

1 stycke fryst blockfisk, vilken som helst, efter samvete och plånbok
1 ägg
ströbröd

1. slit ut fisken ur frysen, den behöver inte tinas, bara så att man kan skära igenom den
2. skär ca 2 cm breda pinnar
3. vispa upp ett ägg i en djup tallrik med en gaffel, häll ströbröd på en flat tallrik
4. doppa pinnarna, en i taget, i först ägg sen ströbröd
5. stek i panna med smör på medelhög värme (3-4)

Sen till det bästa; världens snabbaste remouladsås

Blanda:
1 dl gräddfil
1 dl majonnäs
ca 1/2 dl bostongurka

- voila!

Vi serverar dessa go bitar tillsammans med kokt pära och morot (kokas med fördel i samma pott) samt ärtor och majs. Om man försöker dra ned på kolhydrater kan man med fördel byta ut päran mot spenat.

Det är inte riktigt lika snabbt som färdiga fiskpinnar, men inte långt därifrån och så vansinnigt mycket godare!

Har man småskitar som inte får äta panerat så går det ju utmärkt att ta lite av fisken och mosa med pära och morot med ersättning/bröstmjölk och massa dill. Uppskattat av vår lilla kräsmage här hemma.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar