onsdag 1 februari 2012

Babbelfisk

2011-04-27    21:04:54
igår hade vi skrikkalas igen.

hon tog oss lite på sängen, för hon började tidigare än hon gjort förr, runt fyra. somnade in när jag bar henne upprätt, gungande fram och tillbaka nynnandes "fattig bonddräng" och hon fick titta på ljuset.

sen sov hon på mitt bröst i en halvtimme, vaknade, ammade i 45 min och sen skrek hon, och skrek. runt nio somnade hon in.

det tär på krafterna.

2 månaders kontrollen gick fint! hon fick beröm för sin stadiga nackhållning (då skulle läkaren sett henne göra samma sak 2 v gammal) samt att hon var vaken och fick god kontakt.

sömnen var inget att oroa sig över än på några veckor.

idag har hon umgåtts lite med morfar som kom hem från england och så har hela familjen varit på föräldraträff.

Ava skötta sig urtjusigt, trots att hon just somnat in när vi kom och vaknade rätt omgående. Ava var sötaste bebisen i gruppen påpekade hennes far med eftertryck.

lite stapplande föräldragrupp med bebisar i åldrarna 2-4 mån pratade förlossning och första tiden hemma, amning och sömn. håkan var den enda pappan närvarande.

det handlar givetvis om att ge och ta, gruppen blir vad man gör den till och hur mycket man bjuder till själv. men det skulle behövas lite andra former tror jag. lite lösare former med utrymme för mingel.

ska ge det en chans till. det är om inte annat skönt att höra att det finns de som har det likadant och värre. de som säger att allt är fint vill man skjuta i benet.

är dock sugen på babymassagen de har på tisdagar.

vi har också hittat två nya parker! som två skatter mitt bland oss, en välgömd lekpark samt en ännu hemligare gräspark. jackpot!

vi tog även en fika på café forum och låg på filt i sätuna parken och skrev i avas bok. hon gillade vinden i ansiktet. hon gillade även när hennes far visslade, då sken hon upp som en sol och babblade lite. vi har fått många fina leenden senaste dagarna. gullunge.

babbelfisk 

1 kommentar: