tisdag 8 november 2011

Glöggrecept

Nu är det hög tid att sätta glöggen på jäsning! Det här brukar vi göra redan i oktober,  för att den ska vara klar till första advent. Det tar nämligen 4 veckor innan den kan avnjutas. Bäst smakar den efter ett års lagring.

Du behöver:

1 st stor spann
5 l svagdricka (brukar finnas på coop)
1 påse kardemummakärnor
50 g jäst
1 påse hel ingefära
5 råa potatisar, skalade och skurna i små bitar
2,5 kg socker
1 kaffekopp nejlikor (4 påsar)
0,5 kg russin

Blanda allt i hinken och låt stå i tre veckor med folie över. Rör inte i det!

Efter tre veckor, sila innehållet och häll tillbaka i hinken och låt det stå och klarna en vecka. Sen är det dags att tappa på flaskor och provsmaka! Passa sig för bottensatsen.

Perfekt liten gå-bort present i juletid.

God Glögg!




7 kommentarer:

  1. Det är till att bränna hemma. Passa sig för snuten.

    SvaraRadera
  2. Bäst är nog att jag måste köpa en spann. Jag gillar att inhandla sådant. Vilket material är bäst? Plast? Här ska glöggas!!

    SvaraRadera
  3. Åsså måste jag ju köpa fina glasflaskor oxå...hohoho...

    SvaraRadera
  4. yes salva, you ought to konw ;)

    vi har kört på plast, men har inte du en fin kockums hink? eller det kanske är en sån liten? ja, jag önskar att jag hade en fin spann, för den kommer troligen stå på sovrumsbyrån iår. ingen annan plats! (med nyfikna små klättrande fingrar överallt)

    SvaraRadera
  5. Det har jag ju!! Hade glömt den, blir perfa! Vi ska nu iväg och inhandla ingredienser, sedan blir det julmusik och sätta glögg. Mysigt.

    SvaraRadera
  6. oh! ska precis göra detsamma!

    SvaraRadera
  7. hop over to this web-site dolabuy.ru check my source the original source see this website discover this

    SvaraRadera