måndag 10 oktober 2011

Höstmiddag

Sitter och fnular på årets höstmiddag som går av stapeln redan nästa helg. Det var antingen det eller skjuta på det i en evighet. Helgerna bokas in fort. Så här har det sett ut innan.

2008

Premiär på Skolgatan i mitt gamla vardagsrum. Eftersom Fatclub hade bildats, så var det en LCHF inspirerad meny med parmaskinka & melon till förrätt, tjälknöl, rotsaker i ugn & kantarellpaj till huvudrätt och hemmagjord hallonglass till dessert. Det spelades TP, röktes häftigt och kvällen avslutades med spontandans till gamla motown klassiker. Gästade tillställningen gjorde Micke, Kin, Petter, Madde, Carola, Björn och Håkan.


2009

Håkans och min första gemensamma höstmiddag. Året då alla var sjuka (Kim, Minna, Kenny & Tony) åt vi snittar, bruschetta med svamp och tomat, tunnbröd med hamburgerkött & pepparrot till förrätt, med lite trevligt häng i soffan. Sen vart det porterstek med en himmelsk sås och pressad potatis, till dessert hade jag gjort pumpapaj för första gången. Gott! De som höll sig friska var Madde, Kin, Petter och Anna C (och så vi förstås). Dekennos kom lagom till TP-matchen och kvällen avslutades i samband med tidningsbudet. 




2010

Det här året fick vi beslutsångest, vilka skulle vi bjuda? Så vi valde alla. Möblerade om, bjöd på tomatsoppa och kantarellsoppa, hembakt bröd, en massa ost och äppelpaj med mandelmassa och vaniljsås. Sitta fick man göra i soffan. Vi vart nog 17 personer. 18 med Ava i magen.  



Det som varit återkommande varje år är välkomstdrinken, bubbel, bubbel och mera bubbel. Så det är ju givet. Men resten, tja. Det gäller att lösa resten rätt snabbt mellan sjukhusbesöken. Jag tror att jag satsar på lättlagat och enkelt som årets tema.  Tips?





3 kommentarer:

  1. jag satsar alltid på sånt som går att förbereda innan. Strunt i förrätten och kör snittar till bubblet och en parfait till efterrätt :)

    SvaraRadera
  2. Gör en jättestor Boeuf Bourgignon, Det tar mycket tid precis innan det är i ugnen och man får vara hemma en stund men lätt när den väl är i ugn och om ni blir många, gott dagen efter dessutom.
    Åh jag vill också laga stor middag, eller snarare desserten, maten får Björn fixa!
    Kram

    SvaraRadera
  3. jag tror jag antar utmaningen om en gryta, är nämligen helt värdelös på det! men om jag gör den i förväg så kan jag ju hinna hitta på en nödlösning ifall det går åt fanders!

    tack för tipsen!

    SvaraRadera