tisdag 6 mars 2012

Dulce de leche

Den jagar mig. Denna kolasås slash kräm. Jag har aldrig hört talas om detta fenomen och nu har jag läst det på två vitt skilda ställen samma vecka. Man ska alltså koka sötad, kondenserad mjölk på konservburk. När den helt sonika kokat 2-3 timmar så ska den förvandlats till en divine kolasås. Av sig självt. Den kan man äta till glass eller göra glass av.

Att denna kolasås förföljer mig MÅSTE  ju innebära att jag ska prova. Eller?



Recept på glassen hittar ni här, där jag även lånat bilder.

7 kommentarer:

  1. Jag kan varmt rekommendera manjar ( som vi kallar det i Chile) jag är uppväxt med det! Mums på pannkakor:)

    SvaraRadera
  2. that's it, have to try it! =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ju mer den kokar desto "hårdare" blir den, testa dig fram hur just du vill ha den:)

      Radera
    2. gött! tack för tips! å självaste mjölken, hittar man den i vanlig livsmedelsbutik?

      Radera
    3. Jepp bland bakgrejer brukar den finnas. Det ska vara den sötade varianten, brukar finnas två. Billigare brukar det vara om du hittar dom i "utländska" livsmedelsaffärer.

      Radera
  3. replica bags nyc hermes replica r2y11i5k24 replica bags for sale replica bags and watches replica gucci x3o86r9j64 replica bags pakistan hop over to this site z0h09e9n39 replica ysl bags replica bags wholesale mumbai

    SvaraRadera