onsdag 29 februari 2012

Majskrok

Ava äter majskrok utan händer (för där sitter vantarna). Majskrokar är bra. När de äter skriker de oftast inte. Det är väldigt bra. För skriker gör hon numera. Från ingenstans kommer höga skrik. Tjoff pang. Ibland helt utan synbar anledning, ibland för att hon blir tokfrustrerad på två röda. Skär genom märg och ben, skallrar i huvudet och pillar sönder tålamodet på två sekunder. Därför är majskrokar näst intill geniala. Som distraktion. Särskilt utan händer.






Tillökning

Åh nej, inga bebisar. Däremot har familjen utökats med två finfina ljusstakar. Ibland är bloggen väldigt bra. (Nä. Den är alltid bra) Men ibland får folk veta saker de annars inte skulle. Såsom Lasse. När han läste om min nya ljusstake undrade han om jag ville ha fler. Såklart! De är ju jättefina. Så nu har vi två till. Varmt Välkomna säger vi till dem och stort Tack till fina Lasse!





Sötstrut

Något har hänt, Ava har plötsligt växt jätte mycket. Så nu passar äntligen den här!




Blomsterprakt

Det är inte bara pelargoner som smugit sig in och lyser upp vår tillvaro. Vi fick fantastiska Liljor i kruka som föräldrablommor och någon gul glad skönhet och så lånade jag Avas söta miniros till sovrummet.






Pricken

Jag var i Storlien och fjällvandrade i september 2010. Jag var väl gravid i 17-18 veckan tror jag och illamåendet hade precis klingat av. Då köpte min mamma den här mössan till det kommande barnet. Igår hade den premiär på Avas huvud i vårsolen. Det var även premiär för


 smaka grus 


galonbraller 


klätterställning & skor 


som givetvis också skulle smakas på. 



tisdag 28 februari 2012

Pelargondags

Igår sa jag att våren låg i luften. I morse hånade Håkan mig när det var vitt igen. Efter lunch fick jag rätt när vi satt i parken i solen och den värmde gott. Nu börjar det. Nu ligger allt det där fantastiska framför oss. Nu kommer den. Våren.

I år har jag lyckats övervintra pelargoner. I trapphuset. Jag brukar alltid ha ihjäl dem, glömmer bort att vattna eller har dem för kallt eller glömmer helt sonika bort dem totalt. tja. Men nu spirar det nytt. Det är kanske dags att satsa på Mårbacka igen. Den finaste. Nu när jag kan hålla dem vid liv längre än en säsong.

Nu börjar det hörni. Bästa tiden på året.







En kaffe tack

Igår var jag så där toktrött och rastlös på samma gång. Så där som det blir när man varit inne och sjuk lite för länge. Så vi fyllde min fina nya termos med kaffe och hoppa in i bilen och skulle ned till Steninge och fika och få lite sol på näsan.

Det var så klart fullt med is så vi kom inte fram till vattnet, istället hittade vi en parkbänk att husera på. Barnet gnäller, solen har gått i moln och det blåser lite kallt. Jag häller upp mitt efterlängtade kaffe med lite mjölk och lyckas i nästa sekund spilla ut både kaffekopp och mjölkflaska. Jag räddar en sista skvätt mjölk och häller upp en ny kopp. Nu. Njuta.En klunk, ställer ned koppen. Pang! så blåser liggunderlaget upp och spiller ut mitt kaffe. Igen. Jag hade kunnat grina, för så trött var jag, men jag skrattade hysteriskt istället. Det gjorde inte barnet.  Men hon fick välling och jag stod upp och drack mitt kaffe, utan mjölk.






Glömda lådan

Jag vill minnas att jag nämnt att Ava haft stora hål i garderoben. Det är nog snarare jag som har stora hål i minnet. För lite sömn will do that to you. Jag kollade i "väntlådan", där kläder i större storlekar förvarats i väntan på att madame ska växa till sig. Den var smällfull och nästan allt var i storlek 86. Så nu har hon kläder så det räcker. Ava var med och spanade in sin nya garderob.


Pappas gamla jacka och mössa passar nu. 


Livias tröja kröp hon iväg med och gosade upp i hallen. 



Så här såg det ut efter Avas klädkoll.


Å hon vart så i gasen att hon fortsatte i hallen. 

måndag 27 februari 2012

Loppat

Några loppisinköp som jag inte visat. Nu var det ett tag sen jag loppade, kanske dags att göra det till veckan. Ljusstakarna hade jag på kontoret först, men de fick flytta hem. Urnan köpte jag för en tia och den har fått besök av en hortensia, som blev blå trots att jag var så sugen på blekrosa till sovrummet. Blå är inte min favoritfärg, men när det kommer till hortensia så väljer jag alltid blått. Silverskålen är från vita boden och inköpt för ett tag sen. Ljusfatet (eller ja, det kan man ju använda till vad man vill förstås) längst ned gav jag en femma för och det står på mitt nattuksbord.









Förkylt

Jag blir aldrig frisk. Förkylningen tar om och om igen. Lite egen förskyllan, men vad fan ska man göra när man har gäster och kalas på agendan. Ligga till sängs? Skulle inte tro det.

Ava pava hostar så det skräller nätterna igenom plus att hon har väldigt svårt att somna in över huvudtaget, trots att hon är skitttrött. Så det är till att vagga och vyssa den lilla ettåringen. (inte lika enkelt nu som när hon var 5-6 kilo lättare) Så hela familjen ligger på minus på sovkontot. Igår la jag mig i sängen innan sju. I lördags hade jag utan problem kunnat lagt mig för att sova vid åtta.

Jag vet inte riktigt varför jag skriver det här. Jag borde ju uppenbarligen sova istället. Så nu slutar jag.
Hej.




Mera besök

Vi hade skiftbyte på besöksfronten i fredags, då var det pappa och lillasyster Filippa som kom! Lycka! Ava vart störtförtjust och ville vara hos Filippa hela tiden. Vi var alla lite risiga och far fick feber efter maten. Men vi förberedde kalas, öppnade paket och spelade kort. Tänk vad fint det är att bara få vara tillsammans. Det slog mig när mamma var här också. Tänk vilken lyx att bara få vardagshänga, softa, inte göra nåt särskilt, fast ihop. Jag har inte bott på samma ort som mina föräldrar sen jag var 16 år, med undantag för kortare gästspel över någon sommar. Fantastisk lyx.

På lördag var det kalas och melodifestivalen. Filippa och jag tog en kort shoppingtur också, på söndag förmiddag, en tidig födelsedagspresent.Sen åkte de hem och då fick jag feber igen. Grattis.


Ava fick en hatt, kofta och skor till sin fina klänning.


Filippa och jag dekorerade vardagsrummet. 


Finaste syrran. 




Mera kalas!










I lördags var det dags igen, mera kalas! Semlor och bubbel var huvudnumret och trots att jag var sjukt trött kunde jag inte låta bli att baka kladdkakemuffins. Jag hade god hjälp av min syster Filippa med förberedelserna. Ava fick massor av fina presenter, bland annat klänningen ovan från morfar. Tack alla för en fin och trevlig dag!

söndag 26 februari 2012

Kulturtant


Jag fick en klänning av mamma. Ett vågat köp, men right up my alley. Jag odlar ju min kulturtantslook. Med denna golvar jag vilken Gudrun Sjödén bibliotikarie som helst. 

lördag 25 februari 2012

Fotoprojekt: tavelvägg

Till Avas ettårsdag bytte vi ut alla bilder till enbart bilder av henne på fotoväggen. Men det kunde jag inte visa innan kalaset, ville att det skulle bli en överraskning för gästerna. Den stora bilden i mitten ska bytas ut mot en bild från hennes ettårsdag.