söndag 30 mars 2014

Nails

Bestämd

Juni är en väldigt bestämd ung dam och hon är också väldigt tydlig med när något är bra eller dåligt. Men det är inte alltid så lätt att veta VAD hon vill. Som till exempel den här hjälmen. Det tog mig en stund att fatta att hon absolut till varje pris var tvungen att ha den på sig. Men det skulle hon. Varje gång den ramla av vart hon lika tvärilsk. Och lika vrålnöjd när den satt där den skulle. Gullo. 

Rabarber

Vårblomma

Idag har juni hjälpt mig plantera lite vårblomster. Jag stoppade i och hon hällde, slet och öste ur. Om jag orkar ska jag slå på datorn och visa hur det blev. Om inte får ni hålla till godo med vår lilla vårblomma. Jag tycker det är helt galet härligt att syrenens knoppar är på väg att brista, att jag svettades i enbart bomullströja och att vi inte ens gått in i april! Freekin fab! Låt det fortsätta så här nu!

Lördagshäng

I lördags drog vi ut till stugan, säsongspremiär! Vi krattade löv och grenar, bakade sandkakor, gungade och fikade i eftermiddagssolen. När vi kom hem trötta och solkyssta stod brorsan i trädgården, grillen var tänd, ölen kyld och middagen förberedd. Lyx. Vi gick inte in förrän det började skymma. Det vart ett härligt avslut på en härlig dag.

Prickig korv

Lilla Ava pava har vattkoppor. Vi såg de första igår och då var hon hyfsat sig själv. Lite medtagen på kvällen, men,då hade vi varit ute hela dagen och hon fick vara uppe länge och leka med kusinerna och släcka alla lampor, spela spel och manifestera earth hour. Men idag har hon inte alls varit sig själv. For ut till fysingen och grilla lunch, men hon ville åka hem. Jag tror aldrig jag hört ungen säga det, och då fick hon ändå säga det tre gånger och bryta ihop en smula innan vi packade ihop och for hem. Efter lite glass och dora ville hon komma ut en stund, men hon orkade inte leka med förskolebästisen heller. Bröt ihop när hon kastade sand på hennes klänning. För klänning måste man alltid ha. Även vid vattkoppor. De är överallt nu. Stackars plutt. Och så en förkylning på det också. Min lilla fina prickiga korv.

Bandy

fredag 28 mars 2014

Våryra

Igår vart det vårvärme på rikt. Tjugo grader sa ryktet. Jag bestämde mig för att såna dagar helst inte ska spenderas på kontor och kompade ut tidigare. Jag hade bokat glassdejt med min lilla familj. Fast Ava ville göra allt annat än att äta glass, vilket faktiskt är väldigt olikt henne. Men det fanns bänkar att sitta på, stenmurar att klättra på, gå balansgång, ränna runt på bibblan och utforska varje hörn, spana in konsthallen och åka bil utanför Öb. Det hade kunnat vara en sån där häääärlig eftermiddag med familjen. Men jag var egentligen både för trött och för hungrig för att tycka att avas nycker var spännande små äventyr. Men det gick bra ändå. Sen däckade jag klockan sju. Har aldrig kunnat lägga mig så tidigt förut och fått sova hela natten. Det är uppenbarligen inga problem längre.

onsdag 26 mars 2014

Juni puni


Jag har ju inte skrivit om lilla Juni på evigheter. Hon går nu! Hon försöker att hålla armarna lite lätt casual längst sidorna och se så där oberörd ut, som att det liksom inte vore nåt att hon går, men hon är samtidigt hemskt nöjd med  sin insats. Däremot vill hon inte gå utomhus, med skor på. Jag upplever henne som väldigt glad för tillfället, hon är ju en pipkorv med humör, så är det nåt som inte passar blir man varse. Och det är ju en hel del som kan gå emot en liten korvunge. Men just nu är hon mycket glad och väldigt gullig när hon ler och skrattar med sina sneda tänder. Man märker att hon förstår mycket mer nu och det går att prata med henne och hon svarar genom att skaka på huvudet eller nicka. Det är same old same old när det gäller orden, titta, mamma, pappa, Ava. Det nyaste är "där". Hon älskar sina bananer, det är ju sen gammalt, men det nya svarta är tomater och blåbär. Hon har aldrig varit stor i maten men lchf tjockpannkaka går ned i rasande fart. Hon har även fått smaka lite bulla och muffins, det går också hem kan man säga. Hon älskar musik och dansar gärna. Dansar Ava med henne kan hon bli alldeles vild och samma sak när Ava busar med henne. Det är fortfarande mycket dra i hår och skägg och slå, alldeles medvetet och så skrattar hon alltid när man säger åt henne. Hon älskar att vara ute, hon kan sitta vid altandörren och grina för att hon vill ut. Hon tycker det är lite otäckt att gunga, men vill absolut inte sluta. Äta sand och grus gör väl alla barn men hon störtdyker med munnen öppen, rakt ned i sandlådan. Att ta på kläder har alltid varit en favoritsysselsättning. Tidigare satte hon allt på huvudet, men nu sätter hon på vantar också. Om Ava tar hennes grejer blir hon förjävla sur alltså, riktigt förbannad.Jag kan fortfarande häpna över hur olika de är, Juni har ju mer temperament än Ava men hon är samtidigt lugnare. Hon kan ligga kvar i sängen och dra sig, gosa ned sig i soffan och sitta still i famnen bra länge. Minnet är kanske skevt, men jag kan inte minnas att Ava var stilla många sekunder och absolut inte på samma sätt som Juni.  Min älskade lilla skitunge. 

Mys & bushörnan






söndag 23 mars 2014

Livet

Många tankar har den senaste tiden kretsat kring vad som är viktigast här i livet. Hur ska jag prioritera när man inte kan få allt? Vad vill jag ge mina barn? Hur viktig är en utlandsresa? Vill jag bo i hus? Vad vill jag arbeta med? Hur mycket vill jag arbeta? Hur mycket måste jag arbeta? I vilken utsträckning vill jag ha mina barn på förskolan? Det är inte helt enkelt. Men egentligen är det busenkelt, för jag vet att jag inte kommer att ligga på dödsbädden och ångra att jag inte jobbade mer. Men det är inte alltid så lätt att skilja på egna och andras förväntningar. Vilket typ av liv vill jag leva? Enkelt och ärligt.

En av de första vårdagarna

Igår spenderade vi hela eftermiddagen ute vid Fysingen. Eldade, grillade korv, gick bort till fågeltornet, petade sönder isen med pinnar, tittade på fåglar, kastade pinnar i sjön, klättrade i träd, spelade golf, grillade marschmallows, drack kaffe, lekte med vatten och hade det väldigt bra helt enkelt. Jag älskar egentligen alla årstider och det är just skiftningen som är charmen, men våren är ändå min absoluta favorit, och nu börjar den härliga utmhussäsongen! Vi hade så trevligt att vi fortsatte hemma hos oss sen med middag, lite vin och sällskapsspel. Värsta bästa vårstarten. 


















fredag 21 mars 2014

Fredagsmys

Idag hämtade jag Ava på föris. Första gången sen jag började jobba heltid. Sen var vi ute i solen och fikade fredagsmys, spelade bandy, gunga och hade det bra.
Mina finaste flickor. Min fina familj.

onsdag 19 mars 2014

På en pinne

Så jobbar man heltid igen då. Tiden och orken försvann rätt raskt. Hinner säga god morgon och god natt till barna, typ. Förutom då de vaknar halv fem, fem om vartannat. Då säger jag sov unge, sov! Vårskriet fastnade i halsen och min nyservade cykel är precis översnöad, precis som alla vårblommor. Jag som var så energifylld ett par veckor känner mig helt dränerad. Orkar inte leka, orkar inte ta mig ur soffan på kvällen och orkar inte göra nåt vettigt. Bäst att helt enkelt gå och lägga mig. Go natt.

lördag 15 mars 2014

Bralördag och badlördag

Idag har vi varit på valsta sim och sporthall och badat! Förstår inte riktigt varför vi aldrig varit där. Men nu är det nya tider, en succé för både mor och dotter. Jag räknade med att vi skulle bada en timme, vi badade två, och då fick jag muta henne ur bassängen med tablettasken vi köpte innan. För det var långt förbi lunchtider och sen missade vi preciiiis bussen - så det blev lunch på campana, det var inte heller igår. När det inte gick någon buss från station hem till oss gick vi och hälsade vi på fam Forss istället och sen vart det en ute eftermiddag och lek med andra kompisar. Sen var vi rätt slut och bänkade hela familjen på madrasser framför tv.n efter middagen, tände massa ljus, åt ostbollar och såg nalle puhs film. En helt fab lördag som avslutades med en skogsdokumentär och semesterplanering. Good things.

onsdag 12 mars 2014

måndag 10 mars 2014

Äntligen nalle


Det enda hon egentligen önskat sig är ju en nalle. En vit nalle. Tur att hon har en morbror och Anna som lyssnar på vad hon säger. Nallis heter den. Finfina tröjan är från (gammel) moster Deta. 

Junis dag









Junis tårtpermiär! En ekologisk liten docka fick hon i present, från Europas äldsta dockfabrik, en France. Den kostade så sjukt mycket att jag får lite ångest när jag tittar på den, bäst för mig att den blir en favorit. Och så skorna förstås, hennes ljuvliga gula Kavat lära gå skor.