lördag 31 maj 2014

Kalas

Vilket kalas det är att få rå om de här två. Jag är helt sagolikt tacksam för det. Även om man inte kunde tro det på tonläget vid läggdags. Det är lite speciellt att byta rutiner och natta två korvar samtidigt. Men vi sjöng blinka lilla stjärna tjugo gånger. Det var nog lyckosamt för både rastlös storasyster som vägra vara still och skrikande lillasyster. (jo då, hon höll mig vaken i natt, preciiiis som förr, men en gång är ingen gång).

Kavalkad

Eftersom senaste tiden varit så intensiv har jag lagt den lilla egentiden som blivit över efter trädgård på weeds. Bloggandet har liksom inte blitt av. Så här kommer några blandade bilder bara. Häpp.

Dodododo Dora

Mammi är trött idag. Så vi passar på när juni sover och bulldegen jäser. Kaffe. Vad vore livet utan kaffe?

fredag 30 maj 2014

Flytt

Inatt sover juni hos oss igen. Vi ska testa om det funkar bättre nu eller om hon fortfarande tänker hålla oss vakna. Hon fick sova i vår säng någon natt förra veckan, våra barn far ju runt som helikoptrar, så det gick inte så bra. Nu sover de i sina egna sängar, men på varsin sida av vår säng. Hoppas det kommer att fungera. Jag vill ha alla nära. Det känns bäst så.

onsdag 21 maj 2014

tisdag 20 maj 2014

Hej you

Ibland känns det som att man knappt hinner säga hej till varandra. Vardagen går i en rasande takt numera och jag bävar inför dagen vi båda jobbar igen. Jag förstår inte riktigt hur det ska gå till. För vår del stavas nog lösningen matkasse, städhjälp och deltid. Inbillar mig att man måste vara grymt välplanerade för att kunna lägga sin tid på de saker man vill och tycker är viktiga och för att ha ork. Men nu blickar vi mot semester istället hörni! Knappt en månad kvar! Woho!

måndag 19 maj 2014

Almost there


Trädet står i knopp. Översållat i knopp. Någon ensaka blomma har börjat slå ut. Jag tror att vi kommer få anledning att köpa hem ett gäng flaskor bubbel snart, för nu är det nog bara fråga om dagar innan överraskningarnas träd slår till igen. 

Bad & bus





Första doppet utomhus för i år. Junin busar med storkusinen och har helskoj. 

söndag 18 maj 2014

Kvinnor kan

Visst är hon kvinna alltid#multitasking#fotbad#vattnablommor#spolaaltan

Slottsparken













Jag vill att våra barn i framtiden, när vi är borta, ska kunna åka till den här platsen och känna vår närvaro. Att den ska vara självklart förknippad med oss, våran familj och härliga barndomsminnen. 

Mammas bus


fast pappa tog bilden. 

Junis första glass



Kusinerna kom förbi med glass i helgen. Alla fick sig en glass och Juni skulle få smaka med mig. När jag titttade åt ett annat håll nappade hon åt sig den, snabbt, smidigt och säkert. Hela glassen gick ned, hon var blöt upp till armbågen men hon slåppte den inte en sekund. Hon har nog slagit världsrekord i att lära sig äta glasspinne. 

fredag 16 maj 2014

Welcome to the djungle

Jag bara måste ta mig till plantagen i helgen, innan rosenbönan tar över hela vardagsrummet.

torsdag 15 maj 2014

Älskart

Jag har den senaste veckan fått smaka mat från världens alla hörn på sfis kulturdag, det var full fest hos Eritrea och Somalia! Jag har kunnat köpa rykande färska bakverk och hemgjord marmelad för kaffepengar, kunnat köpa majs, ribs, spett, bak potatis och kyckling till lunch direkt från grillen och jag har dessutom ätit en fantastiskt trevlig trerätters lunch med bordsservering och vita dukar för en hunka. Och ikväll har jag varit med och prisat så duktiga pedagoger i kommunen att jag vart tvungen att grina en skvätt.  Jag älskar min ny-gamla arbetsplats!

söndag 11 maj 2014

Mör

Jobbat första veckan på nya tjänsten. Minst sagt intensiv. Inslängd i diverse redovisningar. Med kvällsaktiviteter, övertid och åtaganden har det inte blitt många stunder över. Alls. Helgen har ägnats åt städning. Först med bostadsrättsföreningen och på vår bakgård och idag med förskolan. Har tagit hela helgen i anspråk. Jo, vi hann höra halva kärmors vårkonsert! Annars vart det inte mycket mer. I morgon tar jag emot min nya chef och sen är det styrelsemöte på kvällen. Sen. Sen hoppas jag att det lugnar ned sig en smula. Vi hörs bättre sen. Puss och kram.

måndag 5 maj 2014

Gungbrudar





foto:delodo

Syrenen


Så här såg den ut 21 april. Kul för kommande år! Häggen blommar nu i början av maj och vitsipporna såg ut att vara på väg att blomma över. Äppelblommen smyger sig fram och mina rädisor börjar komma så smått. Inomhus håller rosenbönan på att ta över vårt vardagsrumsfönster och jag längtar tills jag får flytta ut dem. Har mycket trädgårdsdrömmar och tankar just nu. Mest kring klängväxter som ska få växa och täcka så mycket som möjligt av den gräsliga färgsättningen på husen. Och snart snart kommer syrenen vaja utanför vårt sovrumsfönster. Det är de små sakerna som gör det. Som lite syren utanför fönstret när man vaknar. Då blir det extra härligt att leva. 

söndag 4 maj 2014

Barnens dag

Idag hade jag bestämt mig för att det skulle vara barnens dag. Det är lätt att de försvinner bland en massa måsten och planer och bara åker med och inte får en längre tids totalfokus. Så vi har målat med fingerfärg, gjort handtryck, målat med staffli, gått på upptäcksfärd, sparkat boll, gungat, busat, bakat, fikat, gjort och gått tipspromenad, lekt i sandlådan, ridit hästar och åkt båt (i leken alltså). Det är så kul att leka när man ger sig hän!

Ava plåtar