fredag 30 september 2011

Snillen spekulerar

Man ska ju gärna vara anspråkslös här i Sverige. Det är bra. Prestigelös och anspråkslös liksom. Trevlig, lagom, inte sticka ut. Men om man är tvärtom. Om man, så att säga, vill göra anspråk på något, är man anspråksfull då? Eller finns det inget motsatsord till anspråkslös i svenskan? Det skulle inte förvåna mig. Men det kan inte användas särskilt ofta, för det känns helt fel i munnen.

Anspråksfull.

Hur är man då?




Anspråkslös eller anspråksfull?


Igen

Jo då. Jag har sett en till. Den här barnstolen hade jag köpt alla gånger om jag haft ett stort lantligt kök, trots sprickan i sitsen. Eller vaddå lantligt. Stort hade räckt.




torsdag 29 september 2011

Dagens toppnoteringar

Avas Topp Tre

1. Att få gunga. Ren och skär glädje när hon inser vad som är på gång.














2. Att sitta i mammas famn och suga på en apelsinbit.


3. Att klämma och känna och smaka på citron, potatis och apelsiner.
















Mina Topp Tre

1. Att Ava hade ro att sitta stilla i min famn och mysa en lång stund.
2. Kladdkaka & kaffe med en god vän efter en god middag och ett gott vin.
3. Att min storebror har kommit på besök från norr.



(Eftersom jag inte lyckats tagit bilder på något annat än Ava idag får ni en till) (layouten är psyko och jag orkar inget mer, nu får bild och text hoppa vart fan de vill)



Förkylningskur


Bild från Söta saker

Söta saker tipsar man om att göra vitaminte för att mota höstens förkylningar i grind. På Irland lärde jag mig att det minsann ska vara whiskey i den om det ska funka. Så släng i en skvätt whiskey och lite nejlikor så har du en Hot whiskey. Works like a charm.

Mockasiner



Ibland klappar hjärtat lite snabbare och lyckan spirar inifrån. Det gjorde jag när jag surfade in på Lindex hemsida för några veckor sedan. Det var så vintrigt och juligt och fint. Jag fastnade för dessa fina mockasiner. De var tyvärr slut i rätt stlk på vårt skitcenter så min lycka var fullkomlig när jag hittade dem i Väsby igår. Eftersom jag glömde ta bild på dem har jag lånat bild och förärat dem ett helt eget blogginlägg.

De är jättefina på. Och nu är det så dragit och kallt över golven att det känns som att man vädrar. Så då är det berättigat också.

Den ovillige (rörliga) modellen





Har glömt att skriva det, men hon står själv med stöd sen två veckor tillbaka. 

 T-shirt med hjärta från H&M
Vissa saker talar till en (eller hur Anette?). Det gjorde den här bodyn med småfåglar.  


























Byxorna är kalas. 
Full rörlighet, mjuka, luftiga och jättefina. 
och så visar hon sina nya tänder. Båda från H&M.
 Färgglada strumpor och scarves från Kapp Ahl, vita sockor i flerpack från Lindex 





Jag har köpt en pyjamas och inget rosa till henne. Det har bara blivit så. 




























Nu vart det så här sött. 

Bipolar



Var ju bara tvungen att sno denna från fejan till en blogg som heter Polarbjörnen & Pyret. Det är tydligen psykologer som skämtar till det lite. Jag tyckte det var roligt eftersom jag är bi och polar.

onsdag 28 september 2011

Shop 'til you drop

Dagen har gått i shoppingens tecken kan man lugnt säga. Förmiddagen gick åt att beta av klädkartongen från H&M. Inte så mycket som fick stanna, men det brukar det inte vara. Det ska kännas som ett ja! annars får det va'. Sen packade jag och en kinkig Ava ihop oss och hoppade på pendeln. Den här gången var Väsby centrum målet. Skor måste inhandlas, jag har nämligen en ny storlek sen graviditeten, så inga skor passar längre. Grattis.

Men eftersom vi har en svårsövd dotra så fick det bli en promenad till att börja med, jag hittade en Hälsans stig skylt och sen bar det av. Vad fantastiskt att de finns, tänkte jag i början av promenaden, "så enkelt man kan ta en promenad på ett nytt ställe". Efter ett tag täntke jag "var fan är jag, jag har ingen aning om hur lång den här slingan är och kommer jag komma skit långt bort från centrum nu?" Jag traskade på och fick se en massa kul och lite saker man kan göra en annan dag. 


En second hand. Öppet 10-14. 

Jag skiter i meteorologerna. Nu är det fasen höst. 


En vikingaby med djur & tidsenligt klädda människor


Här hade jag velat gå på en liten kurs.

Lila tegel på radhus. Har jag aldrig
sett och tycker det är skitsnyggt!

Dragonvägen 10, loppis på finska?

Här kan man också bada. 
De har vattenrutchkana och café. 

Lagom tills dess vi närmade oss vaknade skrutt.

Observera kjolen på skötrumssymbolen. Morr.

Jag älskar när folk tänkt till. Skötrum med micro och bekväma fåtöljer. 



Den här söta boden hittade jag när Ava skulle sova igen,
så jag kunde inte gå in. Måste dit snart, strax!


Vart jättesugen på biblo. Var så länge sen man var 
där en längre stund. I en inte alltför avlägsen tid 
bodde jag på bibliotek. 

Det vart inga skor. Inte för mig i vart fall. Håkan köpte sig ett par och Ava fick lite nya kläder och äääntligen lite nya strumpor. Dessa fynd får ni förhoppningsvis se i morrn. 

God natt världen. 

Morgonf(n)isen

Jag hör hur Ava har vaknat och ligger och babblar lite för sig själv. Jag ligger kvar och laddar för att starta dagen och släpper lite morgonluft. En ljudlig sådan. Då blir Ava tyst, fnissar till och sen hör man pa-pa, pa-pa. Då fnissar jag. Och kliver upp.

God morgon världen.






tisdag 27 september 2011

Paket


 Våra kläder har kommit. I världens största H&M paket. 

Ava fick också paket, från våra kära Gotlandsruss,
som vi bara hann träffa som hastigast, men kommer se 
på TV under hösten i 3:ans "Drömmen om ett barn".   

Ava hjärtar Ella

Idag tog vi kyrksvängen i solskenet tillsammans med Rosie och Cornelia. Sen vart det lunch & lek i parken. Cornelia åt en fruktpåse och Ava slängde långa blickar på den där påsen. Då kom jag på att jag hade en kvar i skötväskan sen sist vi testade, då hon inte åt. Då var det inte alls intressant. Den här gången ryckte hon påsen ur händerna på mig och sög för glatta livet. Jag trodde inte hon skulle fatta vad hon skulle göra med den, men den visste var den satt, om man säger så.

På eftermiddagen vart det en tur till coopen, och då Ava började ledsna ur fick hon resten av påsen. 
Vilken lycka. 






Fina fisken

Någon mer än jag som har svårigheter att få in fisk tillräckligt ofta på menyn? Gillar kanske fiskpinnar men tycker de är förkastliga?

Look no further. Fina fisken fixar biffen, så att säga. Snabbt, enkelt, hyfsat billigt och nyttigare än färdiga fiskpinnar. De här fiskpinnarna gjorde min mor åt oss vid ett besök och har seglat upp som en ny favorit och är numera en standardrätt i mansion Remes-Eklund. Hemligheten är som vanligt såsen.

1 stycke fryst blockfisk, vilken som helst, efter samvete och plånbok
1 ägg
ströbröd

1. slit ut fisken ur frysen, den behöver inte tinas, bara så att man kan skära igenom den
2. skär ca 2 cm breda pinnar
3. vispa upp ett ägg i en djup tallrik med en gaffel, häll ströbröd på en flat tallrik
4. doppa pinnarna, en i taget, i först ägg sen ströbröd
5. stek i panna med smör på medelhög värme (3-4)

Sen till det bästa; världens snabbaste remouladsås

Blanda:
1 dl gräddfil
1 dl majonnäs
ca 1/2 dl bostongurka

- voila!

Vi serverar dessa go bitar tillsammans med kokt pära och morot (kokas med fördel i samma pott) samt ärtor och majs. Om man försöker dra ned på kolhydrater kan man med fördel byta ut päran mot spenat.

Det är inte riktigt lika snabbt som färdiga fiskpinnar, men inte långt därifrån och så vansinnigt mycket godare!

Har man småskitar som inte får äta panerat så går det ju utmärkt att ta lite av fisken och mosa med pära och morot med ersättning/bröstmjölk och massa dill. Uppskattat av vår lilla kräsmage här hemma.








My man

Till min älskade man.

jag älskar hur du smyger in och mästerbäddar våra sängar och tänder myslampan innan jag ska lägga mig, för att det är så mycket härligare att gå och lägga sig då

jag älskar hur du alltid plockar bort fredagens tacomys när man är så trött och mätt att man aldrig själv tagit sig ur soffan

jag älskar hur du på ett fantastiskt sätt håller humöret uppe, när jag ständigt lyckas tappa det

jag älskar hur du får en liten tår i ögat när du återser vår dotter efter en dag på jobbet

jag älskar tyngden av din hand på min höft när vi sover

jag älskar dig.






måndag 26 september 2011

Wink wink

Har försökt fånga Avas flirtande på film, förutom att Phoebe-blinka så hostar hon och tycker det är jättekul när man hostar tillbaka. Jag tycker också det.




Asså det här med att läsa för väldigt små barn

Det ska börja läsas tidigt, det är såå bra för språkutvecklingen och mysigt och bra på alla sätt och vis. Kändisar berättar hur de läst för sina små den de var typ 1 dag gammal. "Hon fullkomligt älskar det!". Ni anar en något tvivlande underton? Helt rätt. Jag har givetvis läst för lillstintan och hade kunnat påsått att Ava fullkomligt ääääälskar att läsa sina böcker. Kolla vilket välartat litet barn. Intelligent.



Och det gör hon. Fast på sitt vis. Alltså tugga och bläddra. Orden och bilderna är skit. Bläddra, suga, krafsa och tugga det är grejen med böcker just nu.




Hagelskur

Tandfen har varit här igen. Men jag tror hon har skaffat en hagelbrakare och skjuter hejvilt. I helgen tittade andra framtanden fram. Plötsligt skymtar jag en ny tand nertill, sen upptäcker jag två till uppe. Jisses! 





Anna på Grönkulla

Vi hade en spännande och rolig dag igår. Resan gick fint. Ava hade fullt sjå med att hålla kontakten med alla sina flirtisar på tåget dit samt försöka äta upp min frukostbulle och leka med min juice. Efter att vi jobbat upp en rejäl svettström av att baxa in hopfälld barnvagn i liten hiss bjöd fina Anna både på god kycklinggryta och nudlar samt ljummen, nybakt sockerkaka med glass. Mums

Ava slog till på stort och åt upp nästan en hel barnmatsbruk, detta har aldrig hänt, hon äter ungefär en fjärdedel annars. Hipp ska det vara.Vi tog en promenad i vackra Gröndal, fantastiskt fint, badplatser och mysiga fik stod som spön i backen. Till och med en cirkus med kameler på språng! Lillan somnade till slut in och sov på tvärbanan från Liljeholmen via byte till pendeln och ända till Solna. Också storartat för en liten tjej som annars vaknar när mamma talar i telefon. 

Ava har börjat med en flirtblinkning med båda ögonen, ungefär som när Phoebe tror hon kan styra TV:n genom att blinka. På tåget hem tog hon i så hon höll på att ramla ur min famn när hon försökte flirta med en kille som sov. Tänk att en sån där liten krabat berör nästan en hel tågvagn. Det vinkas, gullas, pratas och flirtas. Fascinerande. Och skoj!








söndag 25 september 2011

Nya äventyr

Idag ska vi till fina Anna. Söder om söder. Det blir ett äventyr. En liten gå-bort-ask har vi satt ihop av senaste tidens husmorsbestyr. Orange curd, mandelbiscotti och några väldoftande värmeljus. Eftersom jag inte vet om Anna läser bloggen så schemaläggs detta inlägg. Håller på att testa det lite grann just nu. Ha en bra dag!




Första vykortet

Ava har fått sitt första vykort Från mormor i fjällen.


Att vänta...

...är inte min starka sida. Otålig. Hellre fort och fel än långsamt och rätt. Sån är jag.

Jag sitter och väntar på att lillan ska vakna, så vi kan åka till Gröndal någon gång. Tänkte åka direkt på morgonen, om hon vaknat vid åtta, men hon vaknade vid sex, sen valde hon att skrika från och till i en halvtimme när hon skulle sova en lur och somnade först efter en timme. Genomsvettig mamma. Sen när hon äntligen sover sitter jag och väntar på att hon ska vakna. Ironi. Så jag har har bakat filmjölkslimpa och ramat in Avas konst och har dessutom tid att visa det för er.





De har växt en smula. De små tassarna. 

lördag 24 september 2011

Sommarens sista suck

Idag har det varit sommar igen. Hösten har tydligen bara nått Sundsvall än så länge. Meteorologiskt sett. Vi firade sommarens återtåg med en heldag i Sigtuna. Mycket promenerande blir det.


Puffmoln & my love i hamnen


Hälsans stig finns här med minsann


Sommarens sista vallmo blommade 

Lek i lådan 



Middag på våfflan 



Bryggmys med flygförbud 


Nu går vi mot höst.